Belföld

Nem viszik el a szemetet Martfűről

Kuka-szemetszallitas(210x140)(1).jpg (szemétszállítás, kuka, )
Kuka-szemetszallitas(210x140)(1).jpg (szemétszállítás, kuka, )

A korábbi hulladékszállító már nem dolgozik, új meg még nincs. A hőség ellenére az ÁNTSZ még nem jelzett bajt.

Több napja nincs hulladékszállítás a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Martfűn, miután a korábbi szolgáltatónak július 24-én lejárt a szerződése, és felhagyott a munkával – mondta el a város polgármestere. Kiss Edit (független) tájékoztatása szerint az önkormányzat az önkormányzat minden háztartást és vállalkozást ellátott 1100 literes gyűjtőedénnyel vagy speciális hulladékgyűjtő zsákkal a hétvégén önkéntesek és a polgármesteri hivatal dolgozóinak bevonásával. Mivel még nem tudni, mikor indul meg újból az elszállítás, arra kérték a lakosságot: csak a legszükségesebbeket helyezzék a zsákokba vagy a konténerekbe.

A városvezető jelezte, hogy egy friss kormányrendelet értelmében egy központi szerv, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, illetve annak vezetője jelöli ki számukra az átmeneti szolgáltatót, amelynek ezt a kötelezettséget teljesítenie kell. Az újrainduló elszállítás időpontjáról a legkésőbb a megelőző napon mindenkit értesítenek.

Kiss Edit elmondta: a város mindent megtesz azért, hogy a mostani kánikulai napokban a lakosságnak a lehető legkisebb kellemetlensége származzon ebben a helyzetben. Kérték az embereket, hogy a hulladékszállításig ne rakják ki a teli gyűjtőket a családi házak elé, hogy elkerülhető legyen az utcák elszemetesedése. Kérdésre válaszolva közölte, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a települést, eddig járványügyi probléma nem volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik