Belföld

Kirúgta a Blikk a pocskondiázó újságírót

A Blikk bocsánatot kért, és megvált attól a videós újságírótól, aki a Facebookon sértegette a megerőszakolt tinit.

Ahogy arról a Hír24 is beszámolt, két fiú megerőszakolt egy 15 éves részeg lányt egy budapesti házibuliban, két társuk pedig felvételt készített minderről, amit elküldtek a megalázott lány ismerőseinek. A rendkívüli felháborodást kiváltó hírt a Blikknek dolgozó újságíró így kommentálta a Facebookon:

„Rohadtul felhaboritonak erzem, hogy ha egy elkenyeztetett gazdag 15 eves suna eszmeletlenre issza magat, osszefekszik ket csavoval, majd mikor ezzel szembesul, csak azt kell mondania, hogy nem tudott semmirol, es maris 15 evre bortonbezarhatnak ket embert. Majd maskor nem iszod ajultra magad, ribi!”

Az újságíróra valószínűleg rászólhattak, mert később újabb, szalonképesebb bejegyzést posztolt a témában, a régit pedig törölte. De a lánytól nem kért elnézést a durva szavakért.

A Blikk főszerkesztője, Murányi Marcell, és lapigazgatója Papp Gábor szombaton délután bocsánatot kértek az áldozattól és mindazoktól, akik emiatt emberi méltóságukban sértve érezték magukat, valamint elhatárolódtak a bejegyzést közzé tévő személytől. Közölték, a sértegető újságíró álláspontját a legkisebb mértékben sem osztja a Blikk szerkesztősége. A bejegyzést becsmérlőnek, lenézőnek, az áldozatot hibáztatónak, védhetetlen ítélték. A Blikknél dolgozó videós újságírótól pedig azonnali hatállyal megvált a szerkesztőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik