Belföld

Jó modorra oktatják a parlamenti őröket

parlamenti őrség (parlamenti őrség, díszőrség)
parlamenti őrség (parlamenti őrség, díszőrség)

Új helyzet a parlamenti őrségnek: emberekkel is találkozni fognak.

A kommunikációs készségeiket fejlesztő tréningre küldik az Országgyűlési Őrség tagjait – írja a Bors. Az Országgyűlés honlapján szereplő adatok szerint összesen 7 millió 620 ezer forintot fizetnek az őrök képzéséért, amire azért van szükség, mert a jövőben turistákkal is kapcsolatba kerülhetnek.

Fotó: Kummer János

A lap megkereste az Országgyűlés Hivatalát, ahol azt mondták neki, hogy a felkészítés során a résztvevők megismerik az ügyfélkezelés kommunikációs és viselkedési szabályait, valamint a konfliktushelyzetek erőszakmentes, de határozott kezelését.

A képzésre azért van szükség, mert az őröket fel kell készíteni arra, hogy 2014 tavaszától a Kossuth tér átépítését, az új látogatóközpont, valamint a parlamenti múzeum megalakulását követően megváltoznak az Országház őrzés-védelmi feltételei. Az Országgyűlési Őrség szakmai feladatainak végrehajtását más, a fegyveres és rendvédelmi szervekére általában nem jellemző körülmények között kell végrehajtani – írta a Borsnak az Országgyűlés Hivatala.

Az idén januárban alakult őrség ruhája 170 millió forintba került, és a sajtóhírek szerint a csapat néhány tagja 400 ezres fizetésért védi a házelnököt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik