Belföld

Felcsúton Bajnainak magáncég játszotta a rendőrséget

bajnai felcsúton (bajnai gordon, együtt-pm, )
bajnai felcsúton (bajnai gordon, együtt-pm, )

A Népszabadság szerint a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia őrző-védő magáncége viselkedett hatóságként.

Noha a helyszínre kivezényelt ember Bajnai Gordon kérdésére nem árulta el, kinek a tulajdonában van a terület, a lap azt írja, hogy a Lévai Anikó és a felcsúti földpályázat egyik győztese, Flier Tamás szántói közt fekvő bekötőutat védte.

Az Eurovéd, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia őrző-védő magáncége. Munkatársa hívta segítségül a rendőrt, aki továbbhajtásra kérte fel a volt miniszterelnököt.

A lap munkatársa korábban többször megfordult az úton, amelyet azért kellett murvával megerősíteni, mert tavaly április óta nagy rajta a terhelés, ezen mennek a munkagépek az épülő Aranycsapat Labdarúgó Stadion, illetve a Lévai Anikó másik szántóján kialakított anyaglerakó hely között, továbbá azokhoz a depókhoz, amelyek az Orbán Győző és a miniszterelnök által felvásárolt Fő utcai lakóházak mögötti egykori konyhakertek területén fekszenek.

Az Együtt-PM Felcsúton
Fotó: MTI / Illyés Tibor

A murvás út nincs megjelölve a földhivatal nyilvántartásában, hagyományosan mezőgazdasági megközelítési célokat szolgált korábban. Az utat egy napra zárták le, visszatérő videós stábunkat senki sem akadályozta meg a használatában – emlékeztet a lap.

A Népszabadság azt is megtudta, hogy Mészáros László, a Fidesz-KDNP helyi alpolgármestere volt az az autós, aki kocsijával kacsát vitt a Bajnaiék elleni tüntetésre. Ő nemcsak a helyi önkormányzatban vállal szerepet, hanem az év elején neki adta át az NB I.-be azóta feljutott Puskás FC ügyvezetését a település polgármestere, Mészáros Lőrinc.

Mint az FN24 megírta, az Együtt–PM választási szövetség vezetője a Fejér megyei Felcsút határában tartott sajtótájékoztatót. Azt mondta: a Kádár-rendszer után „ismét a három T korszakába lépett Magyarország”. A három T most nem azt jelenti, hogy tűr, tilt, támogat, hanem “termőföld, trafik, takarékszövetkezet”. Országszerte olyan akciók zajlanak, amelyek arról szólnak, „hogyan lehet kifizetni a rendszert működtető zsoldossereget” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik