Belföld

Vigadó-mutyi: a jobboldal az NFÜ volt vezetőjének adná az ingatlant

Solymos szerint nem tart nyári szüntet a közgyűlés Fidesz-Jobbik többsége a mutyizásban. Két bizottsági döntéssel is igyekeznek saját holdudvaruknak átjátszani nagy értékű szegedi ingatlanokat. A jobboldali többség többek között igyekszik megakadályozni, hogy a város éljen elővásárlási jogával, így az újszegedi Vigadó továbbra sem lehet Szegedé.

– A szegediek többsége megelégelte azt az ámokfutást, amit a jobboldali többség művel a közgyűlésben és a bizottságokban. Ezt mutatják a közvélemény-kutatások is, a Fidesz-Jobbik egy mostani választáson nem kapna többséget a városlakóktól. Ezt felismerve, már a látszatra sem ügyelnek, az utolsó pillanatokban igyekeznek kiárusítani az önkormányzat vagyonát, vagy lemondani az önkormányzatnak biztosított elővásárlási jogról a saját embereik javára írja a Szeged.hu

Az alpolgármester elmondta, a korábbi 110 millió helyett 35 millió forintért vásárolhatta volna meg az önkormányzat egy magánszemélytől az újszegedi Vigadót, de a fideszes képviselők ezt leszavazták, így a Petykó Zoltán volt NFÜ elnök tulajdonában álló cég veheti meg a Vigadót.

A polgármester felfüggesztette a pénzügyi bizottság döntésének végrehajtását, az ügyet pedig a szeptemberi közgyűlés ülésére terjeszti elő, bízva abban, hogy végül a jobboldali képviselők is a város érdekében hoznak majd döntést, így a Vigadó területe szerves részévé válhat a védett ligetnek.

Solymos László beszámolt több olyan esetről is, amelynek kapcsán szintén ismerősöknek, barátoknak igyekeznek áron alul átjátszani belvárosi ingatlanokat. Az alpolgármester szerint a Széchenyit ér 2/A. számú belvárosi palota szisztematikus átjátszása zajlik az IKV állandó megbízással bíró ügyvédjének és családjának, amelyhez Bohács Zsolt és a Fidesz-Jobbik mutyikoalíció folyamatosan asszisztál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik