Belföld

Junior öttusa világbajnokságot rendez Fehérvár

ottusa(960x640)(1).jpg (öttusa, )
ottusa(960x640)(1).jpg (öttusa, )

Székesfehérvár a házigazdája július 25-e és július 31-e között a Junior Férfi – Női Öttusa Világbajnokságnak. A rangos rendezvényre öt kontinensről, összesen 30 országból érkeznek versenyzők, az eseményt az Alba Volán SC és a Volán Fehérvár Öttusa Szakosztálya szervezi.

A 2013-as Szent István Emlékév kiemelkedő sporteseménye lesz a Junior Férfi – Női Öttusa Világbajnokság, a női egyéni döntőre szombaton, míg a férfi egyéni döntőre vasárnap kerül sor. Az öttusa VB-nek az Alcoa-Köfém Sportcsarnok, a Városi Uszoda és a Kunos Lovarda ad otthont. A Világbajnokság ünnepélyes megnyitója a Városház téren lesz, ahol valamennyi résztvevő, harminc ország csapata vonul fel, megadva a rangját ennek az eseménynek.

Rendkívül kiemelkedő ez a hét Székesfehérvár életében, hiszen az öttusa kiemelt sportág a városban, mondhatjuk ezt az elmúlt évek eredményei és magas színvonalú rendezvényei tekintetében is-mondta Mészáros Attila tanácsnok a mai sajtótájékoztatón.

Kiemelkedő esemény lesz a Világbajnokság, hiszen a nemzetközi szövetség elnöke, Klaus Schormann is jelezte, hogy részt vesz a megnyitón. A verseny különlegessége lesz, hogy a megnyitót követően szenior találkozót szerveznek. A meghívottak többsége Fábián László, Martinek János, Mizsér Attila, Dr. Török Ferenc, Bakó Pál, Szombathelyi Tamás, Kelemen Péter, Sárfalvi Péter, Vörös Zsuzsa jelezte, itt lesz a július 24-én, szerdán 19.00 órakor kezdődő találkozón. Azt gondolom, hogy aki a jövőt nem becsüli, az a múltját sem érdemli-tette hozzá a szervezőbizottság elnöke, Tóth István.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány örömét fejezte ki, hogy Székesfehérvár ismét rangos öttusaversenyt rendez, mert – mint megjegyezte – itt a hazai siker nem szokott elmaradni. Nem titkolta, hogy ezt a sikert most elsősorban az egy hete felnőtt Európa-bajnoki címet szerző Földházi Zsófiától várja, hozzátéve, hogy a csapatok sem esélytelenek.

Csütörtökön és pénteken a női és férfi selejtezőt rendezik, majd szombaton és vasárnap következnek a döntők. Hétfőn vegyes váltó szerepel a programban, a háromfős női, illetve férfi váltók pedig kedden és szerdán versenyeznek.

A magyar indulók – Földházi Zsófia (KSI), Földházi Anita (KSI), Schlett Emese (Volán Fehérvár), Réti Anna (MAFC), Demeter Gergely (Volán Fehérvár), Harangozó Bence (Volán Fehérvár), Málits István (Volán Fehérvár), Lukács Levente (Volán Fehérvár) – Fehéroroszország, Spanyolország, Dél-Korea, Csehország, Argentína, Oroszország, Chile, Guatemala, Görögország, Brazília, Írország, Ukrajna, Bulgária, Franciaország, Kazahszán, Kirgizisztán, Németország, Szlovákia, Nagy-Britannia, Lengyelország, USA, Japán, Svájc, Litvánia, Egyiptom, Új-Zéland, Mexikó, Olaszország, és Ausztria öttusázóival mérik össze tudásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik