Belföld

Vidéki házat rezsiért

Egy nógrádi faluba toboroznak nagycsaládosokat, hogy feltöltsék a fogyatkozó ovit. Egy évig csak az elhasznált energiáért kell fizetni, lakbér nincs.

Terény 410 fős kisfalu. A tősgyökeres lakosságnál megfigyelhető a fiatalok elköltözése és jellemző az elöregedés.Ugyanakkor az elmúlt 15 évben több nagycsalád települt be, gyermekeik biztosították az óvoda és az iskola telt házas üzemeltetését. A legkisebb csemeték azonban mára már 4-5 évesek, az utánpótlás érdekében hirdettek pályázatot újabb nagycsaládoknak – tudta meg a Hír24 Tamásné Veress Katától, a betelepítési akció civil koordinátorától.

Azok jelentkezhetnek,
– akiknek legalább két óvodáskorú gyermekük van és szeptembertől a terényi óvodába íratnák be,
– vállalják a rezsi fizetését,
– havonta min. 30.000Ft-ot előtakarékossági számlán helyeznek el,
– a házat, kertet, udvart rendeltetésszerűen használják, óvják.

Mint megtudtuk, az előtakarékossággal a család saját magának gyűjt, amit 2 év után egy összegben visszakap. Ez az összeg később lakásvásárlásra is fordítható, illetve fedezetül szolgálhat arra az esetre, ha valami miatt a rezsi havi kifizetése problémát jelent a család számára. 

A cél az, hogy a betelepülők hosszú távon maradjanak, de az egy év utáni feltételekről csak a következő választás után döntenek.

Jelentkezni augusztus 15-ig lehet. Cím és további részletek itt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik