Belföld

Holnap kezdődik a 188. Anna-bál

anna-bál (anna-bál 2012)
anna-bál (anna-bál 2012)

Közel ötszázan vesznek részt az idei Anna-bálon.

Program:

Az idei évben újdonság, hogy a vendégek a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek, és onnan indul majd a zenés menet. A bál szépét és az udvarhölgyeit a zsűri választja meg éjfél után, azonban a hagyományokhoz híven a 15 legszebb lányt a bál vendégei szavazzák meg-írja a Balatonfüred.hu.

Két szívhalászattal is várják a vendégeket ma este, a bál előestéjén. A Krúdy Gyula novellájára épült játék lényege: fiú nevekkel feliratozott fa szívecskéket kell kihalászniuk a hölgyeknek a Balatonból, hogy megtudják, ki lesz a báli táncpartnerük. Hajóval mennek ki a vízre, és a lampionok közt keresik a tökéletes férfit.

A tavalyi bál szépe, Bőr Viktória július 20-án, este fél hatkor hintóval járja körbe a várost, ez lesz az est felvezetése. Fél hétkor pedig a közönség teszi meg ünnepélyes bevonulását.

A palotást az Operaház balett művészei táncolják Nádasdy András koreográfiájára. A bál a reformkor hangulatát fogja feleleveníteni azokkal a magyar táncokkal, amelyeket a Balatonfüredi Néptáncegyüttes mutat be. Este 11 órától pedig utcabál lesz a Vitorlás téren.

Menü:

Közel hetven, zömében nyolcfős asztalok várják a vendégeket. A báli menüben olyan ételek szerepelnek, mint füstölt pisztrángfilé balzsamos marinált zöldségekkel, erőleves keleties fűszerezéssel vagy barbarie kacsamell lassan sütve kelkáposztába ágyazott majorannás árpagyöngy rizottóval. Desszertként pedig olyan finomság lesz fogyasztható, mint az aranyfátyol torta.

Némi illemtan:

– Pontosan kell érkezni, a késés udvariatlanság!
– A tánchelyeket elölről hátrafelé kell feltölteni, tolakodni tilos!
– Nem illik ugyanazt a hölgyet sokszor felkérni!
– Hölgyeknek tilos a felkérést visszautasítani, illetve ha ezt megtették, akkor azt a táncot utána már mással sem táncolhatják!
– Minden helyzetben kerülni kell a feltűnő viselkedést!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik