Belföld

Folytatódik a záporokkal tarkított nyári idő

Balaton (balaton)
Balaton (balaton)

Ma is napos, meleg, igazi nyaralóidő vár ránk.

Hazánk nagy részén a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. Helyenként előfordul záporeső, esetleg egy-egy zivatar is kialakul átmeneti szélerősödéssel. A hőmérséklet délután 28 és 32, késő este 20 és 25 fok között valószínű – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Balatonnál és a Velencei-tónál a déli órákig jobbára gyenge, időnként mérsékelt (0-15 km/h, később a Balatonnál 20 km/h, a Velencei-tónál 20-25 km/h is) lesz a változó irányú szél, majd az elszórtan megjelenő zivatarfelhők környezetében átmeneti szélerősödés (35-55 km/h) várható. Késő délutántól mindenütt gyenge vagy mérsékelt (05-25 km/h) változó irányú, a Velencei-tónál inkább északnyugati szél valószínű. A reggeli, délelőtti órákban a fokozatosan csökkenő réteg- és gomolyfelhőzet mellett nyugaton több, keleten kevesebb napsütésre van kilátás.

A Velencei-tónál és a Balaton keleti medencéjében kezdetben zápor is kialakulhat. A déli óráktól a napsütést többször erősebb gomolyfelhőképződés zavarja és elszórtan számíthatunk záporra, zivatarra. Késő délutántól várhatóan mindenütt csökken a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakul. Késő este 22, 23 fokra számíthatunk.

A Balaton Siófoknál 25, a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik