Belföld

Digitális lesz a VTV is

Augusztus közepére-végére A Vásárhelyi Televízió adását is digitális formában sugározzák. Az átalakítást a szokás nyári szünet alatti elállás során végeznék el.

A pályázati összeg 100 százalékában, összesen 4.834.000 Ft értékben támogatja a Vásárhelyi Televízió digitális átállását a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A fejlesztésre a televízió nyári leállása alatt kerül sor, a VTV digitalis átállásáról a képújságban, szórólapon és más sajtóorgánumokon keresztül augusztus végéig folyamatosan tájékoztatják a nézőket.

A támogatási szerződést csütörtökön délután kötöttük meg, a beruházás a támogatási összeg folyósítása és a berendezések megvásárlását követően terveink szerint televízió nyári leállása alatt valósul meg – mondta el Göbl Vilmos.

A VTV-t működtető Szerdahelyi József Nonprofit Kft. megbízott ügyvezetője kifejtette: a Vásárhelyi Televízió július 17-től augusztus 14-ig nyári leállást tart, amennyiben ez idő alatt sikerül a támogatott eszközöket beszerezni, még augusztus közepéig sor kerül a digitális átállásra. A VTV digitális átállását követően azok a háztartások, akik már vásároltak megfelelő jelátalakító készüléket – úgynevezett set-top-boxot – vagy olyan új tévékészüléket, amely ezt a megfelelő vevőegységet már beépítve tartalmazza, az eszközökkel a Vásárhelyi Televízió adásait is követni tudják, természetesen továbbra is ingyenesen. Azokban a háztartásokban, ahol eddig is kábeltelevízión keresztül nézték műsorainkat a digitális átállás semmilyen teendőt nem jelent.

A VTV a költözést is tervezi, tudta meg a Vásárhely24. Mint ismeretes, egy tűzeset miatt átmeneti helyre, a HVSZ Zrt székházába, a Bajcsy 70 szám alá voltak kénytelenek költözni, ám ez a hely stúdió kialakítására nem alkalmas.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik