Belföld

Beszivárgott a trafikügy a közmédiába is

Csak nem úgy. Az MTVA-tól több trafikos oknyomozást ne várjunk, cserébe viszont kiderült, hogy az MTI Híradócentrum főszerkesztője is nyert dohánykoncessziót, rögtön kettőt. Friss trafikosként felesége azt reméli, hogy minél többen le fognak szokni a dohányzásról. Nem vicc, tényleg így nyilatkozott.

Németh Balázs, akit a kollégái csak cenzornak hívnak, az Indexnek a következőket mondta az elnyert trafikkoncessziókról és az összeférhetetlenségről:

„Nem összeférhetetlen a pozíciómmal az, hogy a családomnak trafikja van. Ennyi erővel, ha van egy taxis barátom, akkor nem foglalkozhatnánk a taxistörvénnyel, ha a szüleim nyugdíjasok, akkor a nyugdíjasokkal, mint ahogy a készülő demográfiai programmal sem foglalkozhatnánk, mivel én is kétgyerekes családapa vagyok. A szekszárdi üggyel természetesen foglalkoztunk, ahogy minden fontos mozzanatról beszámoltunk a trafiküggyel kapcsolatban. Nem gondolom, hogy a közmédia alul kezelné ezt az ügyet”.

Az Index megkereste a feleséget, Varga Patríciát is, aki elmondta, hogy négy éve két kisgyerekkel van otthon, és azért vágott bele az üzletbe, mert szeretne visszatérni a munka világába.

„Az egész család nagyon cigiellenes, de mi hiszünk abban, hogy ezzel az új trafiktörvénnyel tényleg visszaszorul a dohányzók száma” – mondta az újdonsült trafikos.

Arra a kérdésre, hogy ez a vágya ellentmondásban áll azzal, hogy a következő 20 évben a trafikokból akar megélni, úgy felelt, hogy „majd meglátjuk″, „túlzónak tartom azokat a sajtóban keringő legendákat, amik arról szólnak, hogy micsoda jó üzlet a trafikozás”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik