Belföld

Csoportos létszámleépítést tervez a BKV

bkv (bkv)
bkv (bkv)

Megdöbbent a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ).

Tarlós István főpolgármester, Vitézy Dávid vezérigazgató (BKK Zrt.), és Bolla Tibor vezérigazgató (BKV Zrt.) előzetes ígérete ellenére kedden a BKSZSZ arról értesült, hogy a BKV 200 főt érintő csoportos létszámleépítésre készül. A szakszervezet közleményben tiltakozott, bejelentette, a terv ellen minden eszközt felhasznál, beleértve akár a sztrájkot is. Egyúttal reméli, hogy a BKV szövetségen kívüli szakszervezetei e kérdésben ugyanígy gondolkodnak és cselekednek.


Fotó: Berecz Valter

„Amíg a kormány a munkahelyek megőrzéséről, teremtéséről, a foglalkoztatás terheinek könnyítéséről (Munkahelyvédelmi program) beszél, addig itt munkahelyek leépítése folyik! A Budapesti Közlekedési Központ Zrt (BKK) gyakorlatilag tömeges létszámfelvétele mellett a BKV-nál leépítés van napirenden, miközben ezt semmi nem indokolja!” – írta a BKSZSZ.

A szakszervezet egyeztetést kezdeményezett a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségével közösen a főpolgármesternél, egyúttal várja a BKV tárgyalási, konzultációs meghívását is.

A BKV Zrt. az elbocsátások kapcsán szerkesztőségünket arról tájékoztatta, hogy a 200 fős (1,7%-os) tervezett elbocsátáson kívül idén nem tervez további létszámleépítést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik