Belföld

Vádemelés helyett szerződést kötnek Leisztingerrel

Leisztinger-Tamas(960x640).jpg (leisztinger tamás)
Leisztinger-Tamas(960x640).jpg (leisztinger tamás)

A nagyvállalkozó ügyét ejtették, majd kötöttek vele egy 690 milliós szerződést.

Megszüntette a nyomozást a rendőrség abban az ügyben, amelyben üzletemberek Leisztinger Tamás nagyvállalkozót vádolták zsarolással – írja az Index.

A lap szerint a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya megszüntette a nyomozást zsarolási, majd később önbíráskodás-gyanússá átminősített ügyben, “tekintettel arra, hogy a beszerzett adatok alapján bűncselekmény elkövetése nem volt megállapítható”.

Érdekesség, hogy a nyomozás határideje 2013. június 7-e volt, erre az időpontra végül megszüntetéssel zárták le az ügyet. A döntés előtt hat nappal jelent meg a Közbeszerzési Értesítő, amelyben az állt, hogy a BRFK nettó 690 millió forint értékben kötött szerződést a Leisztinger Tamáshoz köthető Hunguest Hotels-szel és konzorciumi társával szálláshelybérlésre.

A 444.hu cikke szerint a rendőrség 2017-ig szerződött a Hungesttel és konzorciumi társával, az Oláh Alekszandr László tulajdonolta Rossimo Ingatlanforgalmazó Kft.-vel. A szállodákban állandóan 150 főt helyeztek el, de “rendkívüli esetben további 300 fő elszállásolását tudjuk megoldani”. A rendőröket kétágyas, fürdőszobás szobákban szállásolják el. “Mindegyik szobában van hűtőszekrény és színes tévé”, és még főzni is lehet. Mosó és szárítógépek is vannak, és ingyen wifi.

Ha kíváncsi, kicsoda Leisztinger Tamás, itt talál róla egy portrét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik