Belföld

Jéggel érkezik a vihar

zivatar-elott(960x640)(2).jpg (zivatar, felhőszakadás, felhő, )
zivatar-elott(960x640)(2).jpg (zivatar, felhőszakadás, felhő, )

Tizenhárom megyére elsőfokú, citromsárga, míg két megyére narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Felhőszakadás, jég és zivatar várható.

Hétfőn elsősorban Vas, Zala, Nógrád, Heves, Csongrád, Tolna, Baranya, Somogy, Veszprém, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében várható felhőszakadás, heves zivatar – ezeken a területeken citromsárga figyelmeztetés van érvényben. Hajdú-Bihar és Békés megyében a következő órákban heves, 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat, így itt narancssárga figyelmeztetést adtak ki.

Kiemelten a Nógrád-Hajdú, majd délután a Nógrád-Békés megye sávjában kialakuló zivatarokat viharos (60 km/h feletti) szél és jellemzően kisebb méretű jég (2 cm alatti átmérő) kísérheti. Rövid idő alatt helyenként 25-30 mm-nél több csapadék is hullhat, nagyobb eséllyel az északkeleti tájakon.

Esetleg heves kísérőjelenségek (90 km/h feletti szélroham, 2 cm-es átmérőjű jég) is előfordulhatnak az említett területeken, különösen Hajdú-Bihar megye területén és környezetében.

A Balatonnál és a Tisza-tónál másodfokú a viharjelzés. Ez azt jelenti, hogy magas hullámokra kell számítani, emiatt csónak és vitorlás nem közlekedhet a vízen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik