Belföld

Ma véget ér a Balaton Sound

A vasárnapi zárónapon veszi birtokba a MasterCard Nagyszínpadot az Above & Beyond, Fedde le Grand és Calvin Harris, túl a nagyszínpadon pedig olyan híres külföldi előadókat láthattok fellépni, mint Amon Tobin, Green Velvet, Gary Beck, Magda, Loco Dice, Friction vagy a Four Tet.

Világsztárok, orbitális hangerő, felajzott közönség: ez jellemezte a fesztivál talán legütősebb, szombati napját. A fesztiválszezon alatt egy szemhunyásnyit sem pihenő Punnany Massif indított, majd Steve Aokival folytatódott az éjszaka, az elpusztíthatatlan Prodigy, zúzdájával még mindig őrült bulit tud generálni.

Lássuk, mire pöröghetnek ma a fesztiválozók Zamárdiban!

A MasterCard Nagyszínpad zárónapi warm-up szettjét nem kisebb előadó vállalta el, mint a világ legjobb DJ-it rangsoroló DJ Mag listáján jegyzett Nikola- írja a fesztivál hivatalos oldala.

Az ismert magyar house DJ és producer 16:00-kor lép a keverőpult mögé, és egy órája lesz rá, hogy felkészítse a közönséget az Above & Beyond trance extravaganzájára. Jono Grant, Tony McGuinness és Paavo Siljamäki öt órakor foglalja el a fesztivál legnagyobb színpadát.  Utánuk a Soundon másodszor fellépő, számos szakmai díjjal kitüntetett holland elektronikus zenész és producer, Fedde le Grand gyújtja be a rakétákat 19:30-kor. A négynapos bulimaratont a helyszínen egy igazi új generációs e-zenei titán, a világslágereket jegyző Calvin Harris partija zárja.

Öt külföldi sztárfellépő fogja mozgatni az Aréna hűséges és mindig partira éhes közönségét az utolsó nap. Bemelegítésnek viszont a hazait választjuk este kilenckor, a világ e-zenei vérkeringésével együtt lüktető SanFranciscoBeattel, aki biztosra vesszük, hogy hibátlanul készíti majd elő a terepet a bő egy órával később a potméterek feletti uralmat magához ragadó Raffaele Manicone-nek és Michele Colombo-nak, azaz a MiniCoolBoyznak. A két olasz géniusz első osztályú minimal techno projektje tavalyi közönségkedvenc bemutatója után másodszor hengereli le a MasterCard Balaton Sound közönségét. Utánuk ismét egy kiváló hazai techno előadó következik; Magyarország legnépszerűbb techno DJ-je, Hot X mester 23:30-kor kezd és másfél óráig szettel a helyszínen, majd átadja a stafétát a Stuart McMillan és Orde Meikle által vezérelt Slamnek.

Azok sem fognak egy pillanatig unatkozni, akik vasárnap a Telekom Terasznál horgonyoznak le. Itt déltől egészen délután fél négyig James Cole, Pat Duff és Shabam pakolja majd a lemezeket a Bad Girls védjegye alatt, majd Yvel & Tristanon a sor, hogy mozgassa a tömegeket, mielőtt elfoglalja a helyét a pultnál a Soundon nagyszínpados rutinnal is rendelkező Bergmann Péter, vagy ahogyan mindenki a hazai partikörökben ismeri: We Plants Are Happy Plants. Utána az Eurovíziós Dalfesztivált tavaly megjárt Compact Disco show-jától lesz hangos a Terasz, akik fél hétkor kezdenek, és cirka 20:30-ig játszanak, amikor is a hamburgi elektronikus zenész, producer és DJ, a jelenleg minimal elektronikában utazó DJ Koze jut szerephez.

Hasonlóan nagy nyüzsgés várható az OTP Bank Színpadnál, ahol annyira sűrű a program, hogy a Mesterházy és Kodek warm-up szettje után következő Soerii & Poolek pop freak show-ján már este fél hatkor túl leszünk. Ekkor kezdődik a PASO ska-fiesztája, amit a bájos Odett koncertje követ. Az országunk határain túl is ismert Carbonfools jön.

Ma is délelőtt tizenegytől a hajnali órákig várnak titeket DJ-ink a Sziget Lounge-ban, ahol ma Karányi duplázik, de fellép még Davis, Sabee, Davko és Forteba is, hogy csak néhány nevet említsünk a hely zárónapi rezidensei közül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik