Belföld

Erdélyben pihen a Pick nagy visszatérője, Ilyés Ferenc

ilyes-ferenc(960x640)(2).jpg (ilyés ferenc, )
ilyes-ferenc(960x640)(2).jpg (ilyés ferenc, )


Rehabilitációval kezdődött, majd balatoni kiruccanással folytatódott Ilyés Feri nyári szabadsága. A Pick Szeged válogatott jobbátlövőjét Székelyudvarhelyen, telefonon értük utol.

Sérüléssel zártad a szezont. Meggyógyult már a vádlid?

– Ez egy makacs vádli sérülés volt, amelynek során az izom egy része beszakadt, és bevérzett. Három hétig Szegeden, Thékesné Cinikéhez jártam elektroterápiás-, és lézerkezelésre. Emellett sokat pihentettem a lábam, így szépen javult.  Most pedig már neki kezdtem a „Mister” által előírt edzéseknek. Ebben főként futás, és konditermi erősítés szerepel. Nem érzek fájdalmat a lábamban, és remélem, az alapozó munkát is megúszom sérülés nélkül.

Hogy telt a szabadság? Merre jártál?

A Balatonra utaztam a barátaimmal, többek között régi-új csapattársammal, Vadkerti Attilával. Jó volt újra nagyot beszélgetni velük. Ilyenkor persze sok minden szóba kerül: a régi, közös emlékek mellett a kézilabda is. De azért igyekszünk minél kevesebbet szakmázni! Most néhány napra Székelyudvarhelyre utaztam a szüleimhez. Nyáron mindig hosszabb időt töltök itthon, mert a bajnokság közben erre nincs lehetőségem.

Berendezkedtél már Szegeden?

– Ez még a jövő hét feladata lesz. Először is albérletet keresek, mert eddig nem sikerült rábukkannom az igazira. Bár nem is volt sok időm a keresgélésre, de amiket néztem, nem tetszettek. Közben pedig edzek, és hangolok a július 22. rajtra.

Mit vársz Juan Carlos Pastor-tól, akit Talant Dusebajev a világ legjobb trénerének tart?

– Az eredményein kívül nem nagyon ismerem a spanyol mestert. De túlzás nélkül mondhatom: izgalommal várom a munkát, és kíváncsi vagyok rá, hogyan szeretné meghonosítani ezt a sokat emlegetett, új játékfilozófiát.  Pastor pontosan tudja, hogy Magyarország legeredményesebb és legnagyobb büdzséjéből gazdálkodó Veszprémmel kell majd ismét csatáznunk a bajnoki címért, és ez, ennek a spanyol stílusnak köszönhetően, talán elérhető lesz. Ehhez azonban – az ún. megelőző védekezésen alapuló, villámgyors támadásokat kialakító játékot-, sok munkával, és türelemmel nagyon pontosan meg kell tanulunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik