Belföld

Bolondos oldalát mutatja a nyár hétvégén

felhos(2)(210x140)(2).jpg (felhős)
felhos(2)(210x140)(2).jpg (felhős)

Kellemes, nyárias idő lesz a hétvégén, de záporok, zivatarok továbbra is jöhetnek.

Péntek éjszakára északkeleten is megszűnnek a záporok, zivatarok, mindenütt csökken a felhőzet, nagy területen kiderül az ég. Késő estére mérséklődik az addig többfelé élénk, a középső területeken helyenként erős lökésekkel kísért északnyugati szél. A hőmérséklet késő este 16, 21 fok között alakul.

Szombatra napos idő várható, északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon erőteljesebb, másutt többnyire gyenge nappali gomolyfelhő-képződéssel. Északkeleten és a nyugati, délnyugati határvidéken helyenként zápor valószínű, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet gyakran kísérik élénk, a Dunántúl északi felén és a főváros környékén időnként erős széllökések, illetve zivatar idején a szél viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 23, 28 fok között várható.

Vasárnap gomolyfelhős, többnyire napos időre számíthatunk, elsősorban északkeleten alakulhat ki zápor. Az északnyugati szél főként a nyugati és a középső területeken erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 28 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik