Belföld

Gyerünk pózolni! Megyénket járja a Google autó!

Érdemes mosolyogni, integetni vagy grimaszt vágni, ha meglátjuk a jellegzetes kamerás autót, hiszen most Győr-Moson-Sopron megyében is cirkál, hogy friss felvételeket készítsen a Google Street View virtuális térképre. Ezeken a településeken fotóz az autó!

Már több ízben beszámoltunk a rövid idő alatt nagy népszerűséget teremtő Google Street View alkalmazásról, mely idén indult el hazánkban, s több mint 50 országban működik. A háromdimenziós utcai felvételek 2011-ben, 2012-ben készültek, így itt volt az ideje a frissítésnek. 2013 májusában ismét elindultak a különleges optikával felszerelt Google autók, hogy dokumentálják az országot.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Jóri András, adatvédelmi biztos 2009-ben, mikor a Google autók megjelentek, kifogásolta, hogy a 360 fokos látószögű felvételeken látszódik az autók rendszáma valamint a járókelők arca. Mint látható, ezek egyébként el vannak homályosítva, ám állítása szerint az eredeti képeket a Google megőrzi, s egy szerveren tárolják. Ezért az amerikai cég felfüggesztette a programot. Két évvel később a biztos úgy foglalt állást, hogy az adatvédelmi szabályok betartásával fényképezhetnek a Google autói.

Nos, mint ígértük, íme Győr-Moson-Sopron megye azon települései, ahol felbukkanhatnak a járművek: Abda, Börcs, Bőny, Győr, Győrújbarát, Kimle, Lébény, Mosonmagyaróvár, Mosonszentmiklós, Máriakálnok, Nagyszentjános és Töltéstava lakói pózolhatnak, mikor meglátják elgördülni házuk előtt a Google autóját

A cég egyébként rendszeresen frissíti adatait arra vonatkozóan, mikor merre járnak a fotósautók. Mindezt országra és megyére lebontva is megnézhetjük. Kattintson erre a linkre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik