Belföld

Jó szezont remélnek a Balaton-parton

balaton (balaton, )
balaton (balaton, )

Még mindig hódít a Balaton a magyarok körében. Az idei felmérésben a belföldön utazók 33 százaléka jelölte meg a Balatont úti célként.

A Metropol.hu információi szerint kiváló idén a Balaton víze, ez lehet az egyik fő érv amellett,hogy jó szezon elé néz a tó és környéke. A 2010–2012 közötti riasztó vízszintcsökkenés megállt, a Balaton 2013 januárja és áprilisa között visszatöltődött jó minőségű csapadékvízzel. A tó így jól vitorlázható. A vízügyi szakemberek a tó vízszintjét a hatóságilag meghatározott 110 centiméteres nyári maximális üzemvízszint körül, vagy a felett, 115–118 centiméteren igyekszenek tartani. Így ha a következő hónapokban kevés lesz is a csapadék, sportolásra, fürdőzésre akkor is alkalmas marad a tó mélysége.

Egy északi parti büfés nevetve mondta a Metropolnak : “Mi mindig jó szezonra számítunk, csak ez nem minden évben jön be.” A strandosok tavaly jó évet zártak, de nekik mindenképp szükségük van a kánikulára,hogy az ideit is sikeresnek könyveljék el.

Bízunk benne, hogy a balatoni turizmus tudja hozni a tavalyi számokat, sőt, enyhe növekedésre is számítunk – mondta a Metropolnak Benkő Krisztina, a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője.

Ezt a kedvező előfoglalási adatokkal, a Balaton vízállásával, a víz minőségével, az idei fejlesztésekkel indokolta. Olyan beruházásoknak élvezhetjük már most a gyümölcsét, mint például Tihany város rehabilitációja, a balatonfenyvesi túraútvonalak kiépülése, a balatonboglári Boglári Buborék nevű élményfürdő és vizes játszópark, valamint a hozzá tartozó sportpályák átadása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik