Belföld

Tavares-jelentés: beindul a Békemenet

A Szellemi Honvédelem Mozgalom (SZHM), a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) óv a „Bajnay–Mesterházy–Gyurcsány (sic!) csávók” újabb korszakától.

Az Európai Parlament szocialista-liberális-zöld-kommunista többsége által a múlt héten megszavazott Tavares-jelentés súlyosan sérti, korlátozza Magyarország függetlenségét. Ez bántó a magyar embereknek, veszélybe sodorja az EU eszmeiségét is. Ezért a CÖF, a CET és az SZHM az Európai Unió Bíróságánál támadja meg a jogellenes, diszkriminatív EP-határozatot. A magát a civil együttműködés lapjaként meghatározó Polgárportál közzétette a békemeneteket is szervező Csizmadia László CÖF-elnök levelét, amely szerint az EP baloldali többsége megkérdőjelezte a magyar államiságot, döntésével letért a lisszaboni szerződés útjáról.

„A magyar nép döntő többsége azonban nem ért egyet ezzel, és nem fogja megengedni a beavatkozást. Mindeddig bíztunk benne, hogy az EU vezetői bölcsen belátják az országunkkal kapcsolatos tévedéseiket. Úgy tűnik, hiába. Így a brüsszeli baloldal és hazai partnereik az ősszel újra látni fogják, hogy mit és milyen erővel üzen a Békemenet” – írta a CÖF alapítója, a Szellemi Honvédelem Mozgalom életre hívója. Csizmadia László jelezte: „Magyarország kormányzása nem Brüsszel kompetenciája! Érvénytelen és jogellenes a nemzetközi posztkommunista-balliberális intervenció a magyar államisággal, az alkotmánnyal és egész demokratikus berendezkedésünkkel szemben!”

A 2014-es választások minden bizonnyal hathatóst választ adnak majd a saját országukat kiárusító, saját népük ellen külföldi szövetségeseket mozgósító magyarországi „ellenzéknek” is – jósolta a CÖF-elnök, aki szerint a Tavares-jelentés leleplezte az európai szocialista-liberális erők álságos szándékát, őket pedig megerősítette abban, hogy „a 8 év kormányzás után csődöt okozó volt magyarországi „hatalmasok”, az „Együtt Korszakváltók”, a „Bajnay–Mesterházy–Gyurcsány csávók újabb korszakát” nem engedhetik visszajönni! Ezért folytatják a szellemi honvédelmet.


Fotó: Kummer János

Készül beadványuk az Európai Unió Bírósága felé, mely a Magyarországot „ellenőrizni” kívánó bizottság létrehozásáról szóló határozat ellen irányul. Annak célja, hogy az Európai Parlamentet ismét visszatereljék eredeti útjára azzal, hogy a jogellenességet és hatásköri túllépést jogszerűen bizonyítják. Addig is üzenik, hogy azon magyar képviselők, akik pártjaik parancsára a haza ellen szavaztak, számukra „persona non graták”. A bírósági beadványt várhatóan 2013. július 15-ig közreadják, és bíznak a több ezer támogató aláírásban.

Közben a Jobbik kezdeményezte, hogy az Országgyűlés külügyi, alkotmányügyi és európai ügyekért felelős bizottságai hallgassák meg azt az öt magyar európai parlamenti (EP) képviselőt, aki múlt szerdán igennel szavazott a Magyarországot elmarasztaló Tavares-jelentésre az EP-ben. Gaudi-Nagy Tamás bejelentette: Göncz Kinga, Gurmai Zita, Tabajdi Csaba és Herczog Edit (MSZP), valamint az Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoportjában helyet foglaló Bokros Lajos cselekedete „nyugodtan mondható hazaárulásnak”, ezért el kell számolniuk  tettükkel a bizottságok előtt.

Az elmúlt hetekben a Tavares-jelentés elfogadása mellett az Európa Tanács által tárgyalt jelentés is azt mutatja, hogy „a Magyarország elleni támadások a csúcsra járatódtak” – tette hozzá. Gaudi-Nagy szerint az Európa Tanácsban 2011 januárjától „baloldali és liberális oldalról gerjesztett támadássorozat” zajlik a magyar jogalkotással szemben, az EP-ben elfogadott Tavares-jelentéssel szemben az Európa Tanácsban nem kapott többséget az a jelentés, amely monitoringeljárás alá helyezte volna Magyarországot. A párt szerint a Tavares-jelentés semmilyen jogkövetkezménnyel nem jár, „ez tulajdonképpen csak az EP véleményének tekinthető”, ezért a Jobbik egy jelentést készít arról, hogy az Európai Unió és intézményei hogyan és milyen formában lépik túl a hatáskörüket és fenyegetik a nemzetállamokat.

A Századvég közvélemény-kutatása szerint a lakosság csaknem kétharmada (65 százalék) hallott a Magyarországról szóló Tavares-jelentésről, amit a témában véleményt formálók többsége (61 százalék) igazságtalannak tart. Azoknak, akik hallottak a Tavares-jelentésről, 67 százaléka részben vagy teljesen tisztában van azzal, hogy a dokumentum mire vonatkozik, mit kritizál. A releváns válaszok megoszlásának vizsgálatából kiderül, hogy a témát ismerő és véleményt formáló lakosság többsége (61 százaléka) igazságtalannak (nem korrektnek) tartja a Tavares-jelentést Magyarországgal kapcsolatban, és 39 százalék azok aránya, akik szerint igazságos a dokumentum tartalma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik