Belföld

Budapest Pride – A rendőrség vizsgálódik a verés ügyében

pride (pride)
pride (pride)

A BRFK adatgyűjtést folytat annak megállapítására, hogy szombat délután hat órát után elkövettek-e közösség elleni erőszakot három, a Budapest Pride felvonulásról távozó férfi ellen.

Mint megírtuk, a július 6-ai Pride-felvonulás vége után a Nyugati pályaudvarnál 30 rasszista, egyenruhás neonáci megtámadta a SZEMA-Liberális Párt három tagját. A rasszisták „cigány buzik!” felkiáltással elkezdték verni a három férfit. A rendőrség ugyan gyorsan közbeavatkozott, de utána csak az áldozatok adatait vette fel, és a rasszista bűnözőket hagyta elmenni – áll a közleményükben.

A sajtóhírek szerint Derdák Tibort, a sajókazai Dr. Ámbedkár Iskola igazgatóját, Orsós Jánost a Dzsaj Bhím közösség vezetőjét és egy harmadik társukat támadták meg. Derdák Tibor több helyen is arról nyilatkozott, hogy a támadást követően egyikük látleletet vetetett fel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap délutáni közleménye szerint a három férfi egybehangzóan azt közölte a Szent István körúton a rendezvény biztosításában résztvevő rendőrökkel, hogy támadóik nincsenek a helyszínen, róluk személyleírást adni nem tudnak, orvosi ellátásra nem tartanak igényt.
A rendőrök a három közül az egyik férfin láttak sérülést, a felső ajkán halvány bőrpírt – áll a szövegben. A rendőrök a támadókat – mivel a sértettek elmondása szerint nem voltak a helyszínen – nem tudták igazoltatni, nem tudták előállítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik