Belföld

Újra a közgyűlés előtt a biomassza erőmű

Pénteken ismét a szegedi közgyűlés elé kerül a Rókusra tervezett biomassza-erőmű ügye, mely ellen több ezren aláírásukkal tiltakoztak, ezért a jogszabály szerint újra kell tárgyalni az ügyet.

Minden bizonnyal ismét hatalmas vitát vált majd ki a pénteki testületi ülésen az az előterjesztés, amelyet sürgősséggel nyújtott be Ménesi Imre szocialista képviselő a biomassza-erőmű építéséről és a termálvíz használati meleg vízként történő hasznosításáról.

Ménesi Imre előterjesztésében azt javasolja, vonja vissza a közgyűlés a korábban hozott döntését, és a távfűtéshez használt gázenergia geotermikus hőenergiával történő részleges kiváltására írjon ki közbeszerzési pályázatot az önkormányzat.

A közgyűlés Fidesz-Jobbik többsége az április 26-i testületi ülésen a fideszes Bohács Zsolt előterjesztése alapján szavazta meg, hogy a város adjon tulajdonosi hozzájárulást a mintegy 4 milliárd forintos beruházáshoz. A döntést Botka László polgármester nem írta alá, ezért két héttel később rendkívüli közgyűlésen ismét tárgyalta a testület az ügyet és ismét „zöld utat” adott a beruházásnak. A döntést követően aláírásgyűjtés indult azzal a céllal, hogy a közgyűlés tárgyalja újra az előterjesztést, és vonja vissza a tulajdonosi hozzájárulásokat.

A választási bizottság elutasította azt a kérelmet, hogy számlálják újra az aláírt és a bizottság által már hitelesített íveket, így a pénteki közgyűlésen végérvényesen kiderül, lesz-e biomassza erőmű Szegeden.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik