Belföld

Tiszteletbeli fehérvári polgár lett Yamaguchi Shinsuke

Tiszteletbeli polgár címet adományozott Székesfehérvár Yamaguchi Shinsuke, a DENSO Gyártó Magyarország Kft. leköszönő elnöke részére. A cégvezető dr. Cser-Palkovics András polgármestertől vette át az elismerést, amellyel a fehérvári gyár élén kifejtett tevékenységéért és a város életében való társadalmi szerepvállalásért mondtak köszönetet.

„2010 márciusa óta vezeti Yamaguchi Shinsuke a DENSO Gyártó Magyarország Kft-t. Ennyi idő is elég volt arra, hogy ráérezzen: mit jelent fehérvárinak lenni, hogy válhat a Denso Gyártó Magyarország Kft. meghatározóvá a város életében és hogyan lehet a fejlődéshez szükséges versenyképességet hosszú távon fenntartani.” – hangzott el azon az ünnepségen, amelyet a Tiszteletbeli polgár cím átadása alkalmából rendeztek tegnap a Hiemer-házban.

A DENSO Gyártó Magyarország Kft. leköszönő elnökének dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át az elismerést, megköszönve az elmúlt három évben a dolgozókért és a Székesfehérvár városával kialakított együttműködés fejlesztéséért végzett tevékenységét.

A DENSO az egyik legnagyobb helyi foglalkoztató. Gazdasági tevékenységüket elismerve idén júniusban a magyar kormány stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a DENSO Gyártó Magyarország Kft-vel. A termelési tevékenység mellett a cég nagy hangsúlyt fektet az iskolákkal, a helyi lakosokkal való kapcsolatok erősítésére. A vállalat számára fontos a környezetvédelem, az önkéntes munkákban és az egyéb társadalmi tevékenységekben való részvétel. Dolgozóik adományokkal és önkéntes munkával is szolgálják ezt a célt. Legutóbb éppen a Széna tér felújításához nyújtottak anyagi támogatást társadalmi felelősségvállalási programjuk keretében. Mindezekért köszönetet mondott dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében.

Az ünnepségen részt vett őexcellenciája Yamamoto Tadamicsi, Japán magyarországi nagykövete és Ebihara Jiro is, aki átveszi a DENSO Gyártó Magyarország Kft. elnöki pozícióját. A leköszönő cégvezetőre hazájában vár stratégiailag fontos feladat. Elutazása előtt a város a csütörtöki rendezvényen mondott köszönetet itteni tevékenységéért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik