Belföld

Megúszhatjuk a gyorspótjegyet

utazás nyugati (vonat, közlekedés, )
utazás nyugati (vonat, közlekedés, )

A minisztérium engedélyezte, hogy ne kelljen a pályakarbantartás ideje alatt pótjegyet váltani a gyorsvonatokra Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között.

A Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon, a Városliget elágazásnál pályakarbantartást végez a MÁV, várhatóan 2013. július 11-éig. A karbantartás június 22-e óta tart, azóta egyes vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek, ott át kell szállni egy másik járatra. Ez, mint hétfőn megírtuk, okozott némi kellemetlenséget például a Monor felől utazóknak.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az utasészrevételek és a vasúttársaság tapasztalatai alapján ma engedélyezte a pót- és helyjegymentes utazási lehetőség átmeneti bevezetését. Azzal indokolták a lépést, hogy szeretnék elősegíteni, zavartalanul jussanak el az utazók a budapesti Nyugati pályaudvarra. Vagyis a minisztériumban is érzékelték, hogy az eljutás nem éppen zavartalan.


Fotó: MTI / Kummer János

Ezért a vágányzárral együtt járó munkák ideje alatt, július 11-éig Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között valamennyi gyors-, sebes- és InterCity-vonat pótjegy és helyjegy megváltása nélkül vehető igénybe.

A Budapest–Nyíregyháza között közlekedő InterCity vonatok Budapest-bérlettel továbbra sem vehetők igénybe, a többi vonatra azonban – ideértve a Szegedre közlekedő InterCity gyorsvonati részét is – érvényes a Budapest-bérlet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik