Belföld

Koszovói embercsempészt fogtak az M1-es sztrádán

Koszovói embercsempész akarta illegálisan Ausztriába juttatni a háromtagú koszovói családot. A mosonmagyaróvári határrendészek tartóztatták fel őket az M1 autópályán 2013. június 26-án, az esti órákban.

A mosonmagyaróvári határrendészek 2013. június 26-án este állították meg a magyar honosságú Opel Astra személygépkocsit az M1 autópályán, Hegyeshalom térségében. A járművet vezető 46 éves koszovói állampolgár honfitársait akarta érvényes úti okmányok nélkül Nyugat-Európába juttatni. Utasai sem magyarországi jogszerű tartózkodásukat, sem továbbutazásuk feltételeit igazolni nem tudták.

A hegyeshalmi vasútállomáson a nemzetközi szerelvényekről összesen hét külföldit szállítottak le a járőrök. Közülük öten – 2 pakisztáni, 2 palesztin, 1 mali állampolgár – humanitárius tartózkodási engedélyt adtak át a rendőröknek személyazonosságuk igazolására. Két pakisztáni férfi kizárólag a debreceni befogadó állomás területére jogosító kártyával rendelkezett.

A 46 éves koszovói férfi ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, míg a tíz külföldi ellen, tiltott határátlépés kísérlete miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik