Belföld

Használhatatlan padok Hódmezővásárhelyen: Hova üljünk?

Torott-pad(960x640).jpg (pad, hódmezeővásárhely, törött pad, városellátó)
Torott-pad(960x640).jpg (pad, hódmezeővásárhely, törött pad, városellátó)

Bár a Hódmezővásárhelyi Városellátó Kft. munkatársai folyamatosan ellenőrzik a köztéri bútorokat, így is sok pad vár még felújításra a városban.

Itt a nyár és, ha az időjárás is engedi az emberek szívesebben töltik üres óráikat a szabadban, mint a négy fal közé bezárva. A szabadidő aktív eltöltésére számtalan lehetőség kínálkozik Vásárhelyen. Foci- és kosárlabdapályák, dühöngők, játszóterek a legkisebbeknek, rekortán futópálya, strand. Azoknak viszont, akiknek a csendes üldögélés, egy padon ülve folytatott beszélgetés jelenti a pihenést, a kikapcsolódást gyakran csalódniuk kell.

A városban ugyanis több helyen igencsak megviseltek a köztéri padok. Rögtönzött, nem reprezentatív felmérésünk szerint tízből egynek biztosan van valamilyen hibája. Ez az arány városrészek szerint lehet jobb vagy rosszabb .Van ahol a deszkák korhadtak szét, máshol a beton alap süllyedt meg, de olyan helyet is találtunk, ahol csak néhány, a földből kiálló vas- és fadarab jelzi az egykori pad helyét. Sokkal a természet végzett, néhány újonnan kihelyezett ülőhellyel viszont, szemmel láthatóan vandálok bántak el.

Bár a Hódmezővásárhelyi Városellátó Kft. munkatársai a tavasszal kezdődött karbantartási munkálatok részeként folyamatosan ellenőrzik a köztéri bútorokat, illetve a cég szakemberei, a napi feladataik mellett rendszeresen járják a játszótereket, parkokat, hogy ahol lehet kijavítsák a sérült eszközöket, így is sok pad vár még felújításra a városban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik