Belföld

Két aranyos kutyust dobtak utcára Szegeden

Egy állatkínzó két elhanyagolt kutyát dobott az utcára, melyeknek most az Orpheus Állatvédő Egyesület keres gazdát.

Két keverék kiskutyát dobott az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központja elé egy eddig ismeretlen állatkínzó. A zavartan rohangáló, kullancsokkal és bolhával teli, kitikkadt kutyusokra az egyesület munkatársa lett figyelmes még hétfő hajnalban, aki a szerencsétleneket befogta és gyors ellátásban részesítette.

Az ügyben rendőrségi feljelentés is történt, hiszen kutyát utcára dobni a törvény szerint bűncselekmény, amiért három évig terjedő börtön is kapható.

Mit ér a törvény, ha senki nem tartja be? Mindennapos, hogy autóból, erdő szélre és a forgalmas útszakaszokon feleslegessé váló kutyát – macskát egyszerűen szélnek eresztenek. Az Orpheus Állatvédő Egyesület ezeket az állatokat próbálja meg megmenteni. A www.ebangyal.hu oldalon működő állatmentő és gazdikereső révén felelősen gondolkodó örökbefogadó gazdikat és második esélyt keresnek a megmentett háziállatok. De persze ha nem engednék az állattartók kedvenceiket szaporodni, nem képződne újabb és újabb utcára dobandó élőlény… Így méltán megfontolandó az az Orpheus-i jelmondat, hogy “Annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik