Belföld

A 4K sem készülhet a választásra

új baloldal - 4k! (4K!, negyedik köztársaság)
új baloldal - 4k! (4K!, negyedik köztársaság)

A Negyedik Köztársaság Pártot sem jegyezték be. Szerintük az a cél, hogy az MSZP legyen az egyetlen ellenzéki vetélytársa a Fidesznek jövőre.

Több mint egyéves procedúra után sem hajlandó bejegyezni a bíróság a 4K!-t új pártként. A Negyedik Köztársaság Pártot tavaly év végén egyszer már első fokon bejegyezték, ezt a döntést azonban az ügyészség megtámadta. A bejegyzési folyamat során több esetben jogszabályokra való hivatkozás nélkül, hasraütésszerűen kitalált elvárások szerint, önkényesen járt el a bíróság – írja a 4K sajtóközleményében. 

Úgy érzik, az új pártok olyan nehézségekbe és időhúzásba ütköznek, amelyek 2010 előtt nem voltak jellemzőek a magyar bíróságon. Szerintük nyilvánvaló, hogy a Fidesz abban érdekelt, hogy a hitelét vesztett MSZP legyen az egyetlen ellenzéki párt.

Emlékeztetnek, hogy rajtuk kívül a PM-et, Bajnai új pártját és a Kétfarkú Kutya Pártot sem sikerült bejegyeztetni, mindegyiket az alakuló közgyűlésük megismétlésére kötelezte a bíróság.

A 4K! csütörtökön délután a Fővárosi Törvényszék előtt fog tüntetni – ahogy mondják, “a valódi demokráciáért és a többpártrendszerért”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik