Belföld

300 millióból újul meg a fogyatékosok ellátása

Az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió 300 millió forintos támogatásával a Sólyom utcába költözik a Csongrád megyei Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv.

A kormányhivatal használaton kívüli, Sólyom utcai ingatlanában kap méltó helyet a Csongrád megyei Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv, ahol az eddigieknél lényegesen kulturáltabb körülmények között történhet majd a fogyatékkal élők vizsgálata és az ügyintézés.

Az épület akadálymentes kialakításában kikérik a vak és gyengénlátó, mozgáskorlátozott, hallássérült és értelmi fogyatékossággal élő személyek érdekeit védő megyei szervezetek munkatársainak véleményét. A megbeszélésen részt vesz dr. Polner Eörs, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója, dr. Bényi Krisztina, a megyei rehabilitációs szakigazgatási szerv igazgatója, Bernáth Ildikó, volt fogyatékosságügyi miniszteri biztos, valamint dr. Pósfai Gábor, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója.

A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió 300 millió forintos támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában valósul meg. A fejlesztési munkálatokat a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal és a Csongrád Megyei Kormányhivatal erre a célra alapított, közös konzorciuma felügyeli.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik