Belföld

Markáns lehűlés kezdődik

eso(210x140)(2).jpg (eső, )
eso(210x140)(2).jpg (eső, )

Kedden 15-20 fokos maximumokra készülhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előjelzése szerint ma nyugaton többnyire erősen felhős lesz az ég, és ott napközben egyre többfelé számíthatunk jellemzően csendes esőre. Másutt ugyanakkor a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, és elszórtan várható zápor, zivatar, elsősorban keleten helyenként felhőszakadással, jégesővel.

Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik, a Kisalföldön, a Bakonyban és a Balaton környékén olykor viharossá fokozódik. Másutt csak zivatarok környezetében fordulhat elő viharos széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 19, 25, másutt 25, 30 fok között valószínű. Késő estére nyugaton 15, keleten 20, 21 fok köré hűl le a levegő.

Az északi, északnyugati szelet többször erős (45-55 km/h), főként a Balatonnál időnként viharos (60-80 km/h, a magasabb értékek a nyugati medencében várhatóak) széllökések kísérik. Délelőtt változóan, időnként erősen felhős idő várható, hosszabb napos időszakok még lehetnek, majd délután megvastagszik a felhőzet. Elszórtan várhatók záporok.

A Velencei-tónál és a Balatonnál egyaránt másodfokú viharjelzés van érvényben. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 20, a keleti medence és a Velencei-tó térségében 24, 25 fok körül alakul.A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál 27 fok körüli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik