Belföld

Madarász Kitty Európa legszebb fitnesshölgyei között

Madarász Kitty (Madarász Kitty)
Madarász Kitty (Madarász Kitty)

A szegedi Madarász Kitty korábbi sikerei után az idén tavaszi versenyszezonban is Európa legkiválóbb fitnessversenyzői között kápráztatta el a nézőket.

Mint ahogy arról korábban már írtunk, Madarász Kitty 2009 óta versenyez fitnessmodellek között, ami a legnőiesebb kategória a testépítésben. Ez mindig kétfordulós verseny, amiben szerepel egy estélyi ruhás fellépés, illetve egy bikinis bemutatkozás, ahol a négy alapfordulatot kell bemutatniuk, hogy a bírók minden oldalról megszemlélhessék, mennyire szép, arányos, izmos testet tudott egy-egy hölgy kidolgozni a versenyre.

Kittyt, aki hetente hat edzésen emeli a súlyokat, emellett úgynevezett kardió edzéseket is végez, és szigorú táplálkozási terv szerint étkezik, Gajda Zoltán készíti fel a versenyekre, és ő biztosítja egy-egy versenyszezon anyagi hátterét is. A szegedi Fit World SE kiváló versenyzőjének szép alakját megcsodálták már Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Ausztriában és Szlovéniában.

A tavalyi, rendkívül eredményes év után Kitty 2013 tavaszán – amelynek versenyszezonja az elmúlt hétvégén fejeződött be – is sikert sikerre halmozott. A Koperben megrendezett Világkupán 5., a németországi világbajnokságon 6. lett. A BodySport kupán és a Budaörsi Sportfesztiválon egyaránt a dobogó 2. fokára léphetett fel.

Korábban már írtunk arról, milyen megfeszített munkát, mennyi lemondást vállal Kitty a sikerek érdekében. Csak emlékeztetőül: egy-egy verseny felkészülési időszaka maximum 12 hetes periódus, amely intenzív diétából, edzésből áll. A verseny előtt kéthetes szuperintenzív diéta és formaidőzítés jön el, speciális elemekkel, mint például a sófogyasztás korlátozása. A bemutató előtti utolsó héten már korlátozza a vízfogyasztást is. Ami pedig a táplálkozást illeti: a fehérje többnyire tengeri hallal, csirkemellel, fehérjeturmixszal, a szénhidrát natúr puffasztott rizzsel, zabpehellyel kerül a szervezetébe – mondta el Kitty, aki 1988-ban született, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán szerzett testnevelő edzői diplomát, 168 centi magas, 51 kilós súllyal lép színpadra. Nem árulok el titkot, ha elmondom: e súly sokszorosát mozgatja meg minden edzésen. És mindezt olyan mosollyal az arcán teszi, ami azonnal elárulja: a sport számára nem küzdelem, hanem szenvedély.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik