Belföld

Egy egész hét a kábítószer ellen Fehérváron

drog, kábítószer (drog, )
drog, kábítószer (drog, )

A június 26-i Kábítószer-ellenes Világnaphoz kapcsolódva egész hetes programsorozattal készülnek Székesfehérváron.

A szakmai szervezetek és az Önkormányzat közös rendezvényei a fiatalokat veszélyeztető probléma megelőzésére irányulnak, valamint felhívják a figyelmet a kábítószer-fogyasztás veszélyeire és bemutatják azokat a szervezeteket, akik részt vesznek a szerek elleni küzdelemben. A rendezvények nemcsak a szakma képviselőinek szólnak, hiszen csütörtökön az Alba Plazában szólítják meg a járókelőket egy figyelemfelhívó akció keretében.

A Székesfehérvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum koordinálja azokat a rendezvényeket, amelyek révén a június 26-i Világnaphoz kapcsolódóan Kábítószer-ellenes Világhét zajlik majd a városban.

A programsorozat nyitó rendezvényén egy új, a fehérvári tanulók magatartásáról készített kutatás eredményéről számolnak be. Kedden Egészségpont nyílik a Fehérvári Civil Központban, amely egészségfejlesztő- és drogprevenciós feladatokat lát majd el a jövőben. Az Önkormányzat és az Echo-csoporton belül működő Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány összefogásával létrejött iroda a városlakók szemléletformálását segíti, valamint naprakész információkat szolgáltat az elérhető egészségügyi ellátásokról, szűrővizsgálatokról. A szerdai nap is a szakembereknek, szakmai szervezeteknek szól, hiszen ülésezik a Székesfehérvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. Itt többek között az „Együtt a drogprevencióért!” címmel szervezett áprilisi konferenciát értékelik majd.

Csütörtökön a lakosság felé szeretnének nyitni a kábítószer-ellenes küzdelemben résztvevő helyi szervezetek. Ennek keretében egy figyelemfelhívó akcióval készülnek: az Alba Plazába 10 és 12 óra között négy szervezet, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia, a Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány, a Tranzit Addiktológiai Szolgálat, valamint az Egészségdokk Közhasznú Alapítvány települ ki. Munkatársaik és fiatal önkéntesek szólítják majd meg a járókelőket, felvilágosítást adnak a kábítószer-fogyasztás veszélyeiről, illetve válaszolnak az aktuális drogügyi helyzettel, a szerek elleni küzdelemmel kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

Pénteken a Party-Service szolgáltatásokról és a biztonságos szórakozóhely programról tartanak sajtótájékoztatót. A város Önkormányzata, a Székesfehérvári Zenés Szórakozóhelyek Egyesülete, a Tranzit Addiktológiai Szolgálat, valamint a Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány azokról a helyi kezdeményezésekről ad tájékoztatást, amelyekkel a fiatalokat saját környezetükben és szokásaikhoz igazított programokkal segítik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik