Belföld

Ezért imádjuk annyira a wellnesst!

wellness (wellness)
wellness (wellness)

Eláruljuk, melyik szálloda a legromantikusabb és mi a nyugdíjasok, a nagycsaládosok kedvenc helye!

A hazai utazók hat szempont: tisztaság, kényelem, személyzet, biztonság, elhelyezkedés a manapság fontos ár/érték arány és az alapján értékeltek, hogy szívesen visszatérnének-e oda. Az eredményeket az Utazok.hu TOP100 hazai szállás című kiadványban tették közzé, amelyben összegyűjtötték Magyarország legjobb és legnépszerűbb szállodáit.

A különböző kategóriákban összesen mintegy 26000 válaszadó értékelte a több mint 3000 szálláshelyet, amire még nemigen volt példa. A felmérésből az derült ki, hogy a magyar utazók elégedettek a hazai szálláshelyekkel. A megadott szempontok szerint átlagosan 89,5 százalékra értékelték a magyar szállodákat.

Fotó: MTI/Manek Attila

Az év szállodája

Az év szállodája a zalakarosi Hotel Karos Spa lett, a második az egerszalóki Mesés Shiraz Hotel, harmadik pedig a sümegi Hotel Kapitány Wellness. Vagyis a nagyvárosok szállodái nem fértek be az első három közé, sőt a belföldi, hazai vendégéjszakák száma alapján képzett TOP10-es listából is csak Zalakaros tudott bekerülni.

A győztes Hotel Karos Spa az ár/érték arányt kivéve valamennyi kategóriában 90 százalék feletti értékelést kapott, összességében pedig 97 százalékos visszajelzést érdemelt ki az Utazok.hu szavazóitól.

A legromantikusabb szálláshely

A szavazók korát illetve utazópartnerét figyelembe véve a kiadvány több kategóriába sorolta az értékeléseket. Így alakult ki például a TOP20 romantikus vagy a TOP20 családbarát szálláshelyek listája.

A szavazók véleménye szerint Magyarország legromantikusabb szálláshelye az összetettben második helyen végző Mesés Shiraz Hotel lett.  Előkelő helyezését egzotikus hangulatának, hosszan nyitva tartó wellness részlegének és a párok számára kínált különleges szolgáltatásinak, például a különleges lakosztálynak köszönheti.

Családbarát szálláshely

Az év családbarát szálláshelye az összességében harmadik helyen végző Hotel Kapitány Wellness lett. A családosok szimpátiáját a számos gyerekprogrammal, lovagi tornák rendezésével, és családi szobák biztosításával sikerült elnyerni.

Nyugdíjasok kedvence

Mivel az aktív nyugdíjasok egyre nagyobb vásárlókört jelentenek, ezért nem mindegy, hogy mivel lehet magunkhoz csábítani az idősebb korú utazókat. A választ Egerben találták meg, ugyanis a Hotel Eger & Park végzett az élen. A siker itt is azon múlt, hogy a megfelelő szállodai szolgáltatások mellett külön a nyugdíjasok számára kialakított programokat, például bortúrákat, kultúresteket és egészségmegőrző szolgáltatásokat is nyújtanak. Vagyis a wellness szolgáltatások az idősebbek számára is fontosak.

Újszerű megközelítés

„Amikor nekiláttuk, hogy elkészítsük a TOP100 kiadványt, az volt a célunk, hogy ne csak egy listát hozzunk létre, hanem egy szinte személyre szóló, a különböző utazók különböző igényeit figyelembe vevő rangsort. Úgy véljük, azáltal, hogy különböző kategóriákat hoztunk létre, sokkal jobb képet kaphatunk arról, milyen szállásokat is kedvelnek a hazai pihenni vágyók” – vélekedik a listáról Szennay András az Utazok.hu ügyvezető igazgatója.

A listákról, szállodákról bővebben az újságárusoknál és az interneten is kapható TOP 100 kiadványból értesülhet!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik