Belföld

Árvíz: visszamehettek az állatok a győri vadasparkba

A múlt hétvégén tetőző Duna a győri állatkertet sem kerülte el, hiszen a megáradt folyó miatt a parkban több terület víz alá került.

Ezért több állatot ki kellett menekítenie a park dolgozóinak, többek között: hazai nagyvadakat, lámákat dromedárt, kecskéket és szamarakat érintett ez az intézkedés. Szerencsére az állatok rendkívül jól alkalmazkodnak az ilyen helyzetekhez, a kifutó legmagasabb pontjain biztonságos helyet keresnek maguknak.

2002 árvízi helyzet óta, az intézmény rendelkezik kimenekítési tervvel, így a park munkatársai minden esetre fel voltak készülve. Az állatok kitelepítése tervszerűen, gyorsan zajlott, ugyan a szamarak nem szerették volna meghazudtolni csökönyös természetüket, így a térdig érő hideg vízben nyugodtan tették próbára gondozóik kitartását és türelmét. A költözés legegyüttműködőbb résztvevője Petra a dromedár volt, aki sivatagi állat létére békésen sétált a térdéig érő vízben.

(fotó: MTI/Krizsán)

Az árvíz levonulása után a dolgozók megkezdték a korábban vízzel borított kifutók felújítását- kitakarítását. Néhány nap alatt a teljes terület helyreállítása lezajlott. A kitelepített lakók kedden vették birtokba megszokott otthonukat. Néhányan gyalog, de volt aki autóval érkezett, hiszen simogató udvar lakóinak (kecskék,birkák) szállítása a legegyszerűbb módon a park erre a célra kialakított járművével történik.

Szerdára minden visszaállt a megszokott kerékvágásba, az állatkert minden része megtekinthetővé vált. A nemrég megnyílt Afrikai bemutatótér és az új simogató újra benépesült.  Az állatkert lakói mindenkit szeretettel várnak.

Forrás: gyor.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik