Belföld

Így védik a fővárosiakat a hőguta ellen

locsolokocsi(210x140)(1).jpg (ingyenes, )
locsolokocsi(210x140)(1).jpg (ingyenes, )

Locsolnak, vizet osztanak, tovább tartanak nyitva a strandok.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. locsolóautói nappal a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket, éjszaka a budapesti főútvonalakat hűtik. Emellett a BKV megrendelésére naponta 12 és 17 óra között a meghatározott vonalakon locsolják a villamossíneket, hogy megakadályozzák a felpúposodást.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezelésében lévő strandok – a Palatinus kivételével – a szokásosnál egy órával tovább tartanak nyitva.

A Főkert Nonprofit Zrt. valamennyi, kezelésében lévő ivókút működését intenzíven figyeli, és rongálás esetén igyekszik mihamarabb megjavítani őket. A társaság által kezelt zöldterületeken és játszótereken 106 ivókút van, közülük tíz műszaki okok, illetve rongálás miatt átmenetileg nem használható.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az öntözéshez használt víz ivóvíz minőségű, ezért ha a hőség miatt szükséges, a Főkert bármelyik munkatársát meg lehet kérni, hogy nyissa ki a csapot.

Folyamatosan öntözik a kiemelt zöldterületeket, és emellett a játszóterek hűtéséről is gondoskodnak – szükség esetén naponta többször is.

A Főpolgármesteri Hivatal emlékeztetett arra, hogy a parkok és közterek szökőkútjaiban tilos fürdeni.

A Fővárosi Vízművek Zrt. szerdától a Deák téren 10-től 18 óráig jégben tárolt, hűtött zacskós vizet oszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik