Belföld

“Ezt nem gondolhatja komolyan!” – kevesellte a hálapénzt az orvos

hálapénz (hálapénz)
hálapénz (hálapénz)

A férfi búvárkodás közben törte szilánkosra a sarkát. Tízezer forinttal akarta honorálni a sikeres műtétet, de az orvos komolytalannak találta az összeget. Fenyegetőzni kezdett és megzsarolta a beteget. A kórház vizsgálatot indított.

Akinek van pénze vitorlázgatni, annak legyen pénze műtétre is. Ezt a pénzt nem gondolhatja komolyan, hát a 2 haverommal pont 5 perc alatt isszuk el” – így reagált a Péterfy Sándor utcai Kórház egyik orvosa, amikor az Egyiptomból hazatért, ott búvárkodás közben balesetet szenvedett Kathy Attila a műtét után diszkréten átnyújtotta a tízezer forintos hálapénzt.

A nem mindennapi történetre a 444.hu hívta fel a figyelmet egy facebookos nyílt levél alapján, amelyet a szerencsétlenül járt férfi egyik kollégája írt a Péterfy Sándor utcai Kórház igazgatójának, majd osztott meg a közösségi portálon.

E szerint a kínos incidenst követően „Attila szabadkozott, és nyilván lesokkolva azt mondta, hogy nincs nála több pénz, és hogy egyáltalán, micsoda dolog ez. Ennyit tudott most rászánni. Erre az orvos: ‘Igen? Na jó, jön még ide még 10 nap múlva, varratszedésre, csavarkiszedésre. Majd találkozunk akkor, aztán meglátjuk, hogy is van ez.

A 444-nek az érintett elmondta, ígéretet kapott az intézmény igazgatójától, dr. Sásdi Antal főigazgatótól, hogy kivizsgálják az ügyet. „Levelében foglaltak kivizsgálását megkezdtük, a Baleseti Központ intézetvezető főorvosát, dr. Tóth Ferencet bíztam meg az ügy kivizsgálásával. Jelenleg úgy látom, hogy az illetékes etikai bizottság sem hagyható ki az eljárásból” – írta hivatalos válaszában a főigazgató.

Egy egészségügyi jogi szakértő szerint ha a történet igaz, akkor az orvos mindenképpen etikai vétséget követett el. „A hálapénz nem törvénytelen, a kórház vezetője dönti el, hogy elfogadhatnak-e az orvosok náluk hálapénzt vagy sem. De ha egy kórházban engedélyezik is, az orvos a pénzt akkor sem kérheti, vagy nem kérhet több pénzt, hiszen akkor az már “ár” és nem hálapénz” – mondta a 444.hu-nak a szakértő.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik