Belföld

Orbán Viktort néztük a legtöbbet

tévé (tévé)
tévé (tévé)

A kormány gazdaságpolitikai intézkedései, az ország elleni uniós eljárások és erőszakos bűncselekmények szerepeltek a leggyakrabban a hírekben az elmúlt hónapban.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság politikusok médiahasználatáról szóló gyorsjelentéséből kiderült, hogy a múlt hónapban az M1 esti Híradójában a politikáról szóló hírek között 6 százalékot tettek ki a kormányról szóló híradások, a Fideszről a hírek 56 százaléka, a KDNP-ről 7 százaléka szólt.

Az MSZP közel 13, a Jobbik több mint 7, az LMP több mint 3, a DK csaknem 4, míg az Együtt–PM bő 4 százaléknyi szereplési lehetőséghez jutott.

Az RTL Klub esti híradóiban májusban megközelítette a 9 százalékot a kormány szereplési aránya, a Fideszé 47 százalékos volt, a KDNP-é 3,5. Az MSZP-nek a politikai híridő 19 százaléka, a Jobbiknak több mint 5 százaléka jutott, az LMP 3,5, a DK 4, az Együtt–PM több mint 9 százalékban szerepelt. A TV2 Tények című műsorában csaknem 9 százalékban szerepelt a kormány, 55 százalékban a Fidesz. A KDNP-ről szólt a hírek 2,5, míg az MSZP-ről 24, a Jobbikról kevesebb, mint 2 százaléka. Ugyanennyi hír számolt be az LMP-ről, a DK-ról azonban csaknem 4 százalékban, az Együtt–PM-ről több mint 3 százalékban szóltak a híreik.

Fotó: Kummer János

A Fideszből a legtöbbet Orbán Viktor miniszterelnök került be a hírekbe májusban, összesen 273 alkalommal, őt követte Varga Mihály, Rogán Antal, Zsigó Róbert és Szijjártó Péter. A KDNP legtöbbet szereplő politikusa Soltész Miklós volt, majd Rétvári Bence, Hoffmann Rózsa, Harrach Péter és a pártelnök Semjén Zsolt, kilenc megjelenéssel.

Az MSZP legtöbbet szerepeltetett politikusa Török Zsolt szóvivő volt májusban, őt Mesterházy Attila pártelnök követte 59 megjelenéssel, valamint Józsa István, Molnár Zsolt és Tóth Csaba. A Jobbikból a legtöbbet Volner Jánost láthatták, hallhatták a hírek iránt érdeklődők, őt követte a pártelnök, Vona Gábor 20 megjelenéssel, majd Z. Kárpát Dániel, Szilágyi György és Hegedűs Lorántné.

Az LMP legtöbbet szereplő politikusa Schiffer András volt, utána szép sorban Vágó Gábor, Mile Lajos, Szél Bernadett és Osztolykán Ágnes.

A DK sorrendje: Gyurcsány Ferenc, Szabó Bálint, Vadai Ágnes, Molnár Csaba és Varju László. Az Együtt–PM tagjai közül Bajnai Gordon szerepelt a legtöbbet, őt követte Karácsony Gergely, Jávor Benedek, Scheiring Gábor és Dorosz Dávid.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik