Belföld

A chipeket is ellenőrzik az ebösszeíráskor

A jogszabályok értelmében három évente kell összeírni a településeken élő kutyákat, aminek ebrendészeti és járványvédelmi okai is vannak. Most először azt is ellenőrzik, rendelkezik-e a kötelező mikrochippel az eb.

Az állatok gazdáinak egy háromoldalas űrlapot kell kitölteniük, amelyen az alapadatokon kívül többek között a kutyába ültetett mikrochip számát is meg kell adni. A leadásra ugyan több mint négy és fél hónap van, ám aki elmulasztja a határidőt, akár büntetésre is számíthat.

Április óta elérhető az a formanyomtatvány, amelynek segítségével az önkormányzat a Szegeden található összes kutyát összeírja. Az űrlap a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatai szerezhető be: Széchenyi tér 11., Huszár utca 1. Adóiroda Ügyfélszolgálat I. emelet, valamint a Polgármesteri Hivatal kirendeltségein: Negyvennyolcas utca 12., Szerb utca 21., Honfoglalás u. 73. Az űrlapot a legegyszerűbb letölteni a www.szegedvaros.hu internetes honlapról.

A törvény értelmében ugyanis a nyomtatvány beszerzése, kitöltése és annak visszajuttatása is a gazdák feladata, így aki elmulasztja a bejelentést, büntetésre is számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik