Belföld

Hátrányos helyzetű fiatalok az állatkertben

fogyatékkal élők (fogyatékos, )
fogyatékkal élők (fogyatékos, )

A Veszprémi Állatkertben immár hagyománnyá vált, hogy június első péntek délutánján különleges látogatókat látnak vendégül. Múlt pénteken csaknem száz hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő fiatalt és kísérőiket sikerült nem mindennapi élményekkel megajándékozniuk a dream night program kapcsán.

A Dreamnight elnevezésű program 1996-ban a Rotterdami Állatkertből indult, amikor is tartósan beteg, hátrányos helyzetű gyermekeket láttak vendégül az állatkertben. Az évek alatt a kezdeményezés európaivá nőtte ki magát, melyhez a veszprémi állatkert 2005-ben csatlakozott, és azóta minden év június első péntekjének délutánján vendégül látnak hátrányos helyzetű, tartósan beteg, fogyatékkal élő gyermekeket, akiket a Családsegítő Szolgálaton és speciális oktatási intézményeken keresztül invitáltak meg a rendezvényre.

Galambos Fecó szórakoztató bűvészműsora és állatkerti hüllőkkel való találkozás után a gyerkőcök bebarangolhatták az Állatkertet, és még a zoopedagógiai központ, a Böbe majom tanodája oktatóház is megnyitotta előttük kapuit, ahol zoopedagógusunk várták őket sok sok érdekességgel-írja a Vehir.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik