Belföld

Ajándék szivattyú a tűzoltóknak

Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke adta át a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak azt az ár- és belvízi védekezés során jól használható szivattyút és tartozékait, amely a megyei önkormányzat egymillió forintos támogatásából került beszerzésre.

– Megható volt az ország összefogása a dunai árvízi védekezés segítésére, és a megyei közgyűlés ennek kapcsán úgy határozott, hogy a tartalékból elkülönített összegből beszerzi és a katasztrófavédelem rendelkezésére bocsátja a szivattyút – mondta el az elnök az átadás során. A beszerzés során kikérték a katasztrófavédelem szakembereinek véleményt, így került megvásárlásra az a HONDA WT 40X típusú berendezés, amely ideális az árvízi védekezés során ellátandó feladatok teljesítéséhez. A berendezés a sáros, kavicsos víz szivattyúzására is alkalmas, akár két centiméter átmérőjű hordalékdarabokkal is megbirkózik.

Huszár Tibortű. ezredes megköszönte a megyei közgyűlés támogatását, és mint elmondta, a szivattyút már szerdán a dunai árvízhez – várhatóan Tolna megyébe –  juttatják, hogy a hétfőn már elindított szállítmány húsz berendezésével együtt a védekezést segítsék. A dunai védekezést követően a szivattyú visszakerül Csongrád megyébe, hogy az itt élők biztonságát szolgálhassa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik