Belföld

Multifunkcionális pálya épül Újszegeden

Mindez a Gellért Szabadidőközpontban a szegediek örömére.

Egy olyan szabadtéri pályát készül építeni a Gellért Szabadiőközpont Sportegyesület, amelyen egyszerre több szabadidős tevékenységet is folytathatnak a szegediek. A pálya rugalmas, izületkímélő burkolattal készül. Lehet majd rajta teniszezni, kézilabdázni, kispályás focizni, röplabdázni és streeetballozni – mondta el a szabadidőközpont sportigazgatója.

Korcz László azt is elmondta: a télen-nyáron reggel hattól éste tízig nyitvatartó központ Szeged teljes lakosságát szeretné befogadni. A nyolc hektáros, többpályás, ligeti hangulatú központban számtalan programot szerveznek egész évben gyerekeknek és felnőtteknek. Lehet teniszezni fallabdázni, falramászni, tollaslabdázni, kosárlabdázni és a gyerekeknek a közelgő nyári szezonban sporttábort is szerveznek. A felnőtteknek ugyanez áll rendelkezésére, de van egy welness egység is szaunával, amelyet bárki használhat.

Korcz László hozzátette: A központban tizenöten dolgoznak. Eddig önerőből működtették az intézményt, de már van benne uniós pályázati pénz is, amely fejlesztésekre ad lehetőséget, például olyanokra, mint a készülő sportpálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik