Belföld

Csongrád megyeiek az árvízi védekezés irányításában

árvíz nagymaroson (árvíz, nagymaros, )
árvíz nagymaroson (árvíz, nagymaros, )

A dunai áradás elleni védekezésben a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tiszti állománya is komoly feladatokat lát el, részben a védekezést irányító központi törzsben, részben a védekezés helyszínein.

Szatmári Imre tűzoltó ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Komárom-Esztergom megyében a helyszínen koordinálja a felkészülést az esetleges kitelepítésekhez kapcsolódóan. Az előkészületek mellett – amennyiben sor kerül rá – kitelepítésre, feladata azok folyamatos felügyelete és irányítása. Munkája során egyeztet a települések polgármestereivel, a védekezés és a védelmi igazgatás, a társszervek vezetőivel, valamint a további résztvevők képviselőivel. A kockázati helyszínek ellenőrizésén túl, ha a helyzet úgy kívánja, az operatív irányítást ellátja.

Ménesi Zoltán tűzoltó százados, a Szegedi Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi felügyelője a Duna teljes szakaszán a kitelepítést szervező munkacsoportba került beosztásra, míg Kalmár Károly tűzoltó alezredes és Dudás László tű. őrnagy a Szentesi és a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelői az operatív törzsben összekötői feladatot látnak el Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyék vonatkozásában.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság további hat tisztje Pest megyében, Verőce, Vác és Zebegény körzetében vesz részt a települések védekezési munkálatainak irányításában.

Ménesi Zoltán tűzoltó százados az eddig elvégzett feladataikról elmondta: a Duna teljes magyarországi szakaszán fekvő valamennyi település kitelepítési terveit aktualizálták és ellenőrizték, hogy az azokban szereplő erők, eszközök és befogadó helyek valóban rendelkezésre állnak-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik