Belföld

Itt a figyelmeztetés: zivatar és jégeső jön

zivatar-eso(1)(960x640).jpg (zivatar, eső)
zivatar-eso(1)(960x640).jpg (zivatar, eső)

Kivétel nélkül minden megye citromsárga a meteorológiai szolgálat térképén.

Pénteken a késő délelőtti óráktól kell számítani zivatarokra. Helyenként a 20 mm-t is meghaladhatja a lezúduló csapadék mennyisége, és egycentis jégdarabok is záporozhatnak. Intenzívebb csapadékra az ország déli felében van nagyobb esély, de elsőfokú figyelmeztetés van érvényben minden megyében. Az északi, északkeleti szél időnként megerősödhet. A hőmérséklet délután 23, 27, késő este 14, 19 fok között várható.

Szombatra ugyancsak az összes megyére citromsárga figyelmeztetést adtak ki a lehetséges felhőszakadások miatt. Ugyanakkor többórás napsütésben is bízhatunk. A Dunántúlon megélénkül az északi szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 28 fok között alakul.

Vasárnap kelet felé vonulnak a zivatarfelhők, ott van esély több esőre. Időnként megélénkül a szél, zivatarok környezetében egy-egy viharos lökés is előfordulhat. A kora reggeli 11, 16 fok után a napi csúcsok már 30 fok közelében alakulhatnak.

Jövő hét elején is folytatódik a zivatarokkal tarkított kora nyári idő, 22, 27 fok körüli csúcshőmérsékletekkel. Az árvízhelyzetről szóló  legfrissebb híreinket itt olvashatja.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik