Belföld

Bolond idő lesz a hétvégén

zivatar-elott(960x640).jpg (zivatar, felhőszakadás, felhő, )
zivatar-elott(960x640).jpg (zivatar, felhőszakadás, felhő, )

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki: zivatarok rondíthatnak bele a végre kissé nyáriasabb hétvégébe.

Estig még lehet egy kis égzengés, pénteken éjszakára azonban fokozatosan megszűnnek a záporok, zivatarok, és mindenütt csökken a felhőzet. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében lehet szélerősödés. A hőmérséklet késő este 15-20 fok között valószínű.

Szombatra az egész ország területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez pénteken kora este eljuttatott figyelmeztetésükben azt írták: szombaton várhatóan a késő délelőtti óráktól a késő esti órákig szórványosan, az országban bárhol lehetnek zivatarok.

A zivatarokat néhol jégeső, viharos szél, felhőszakadás kísérheti. A felhőszakadáskor kis területen rövid idő alatt több mint 30 milliméter eső hullhat. Nagyobb számban intenzívebb zivatarokra az ország középső harmadán van nagyobb esély – tették hozzá.

Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. Napközben napsütésben is lehet részünk és 24-28 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap is marad a nyárias, többnyire napos idő, ekkor főként északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon megélénkül, olykor megerősödik a déli, délnyugati szél.

Hétfőn hidegfront közelíti meg északnyugat felől térségünket, így bár még marad a meleg idő, délutántól egyre több helyen kialakulhat zápor, zivatar. Keddre pár fokkal visszaesik a hőmérséklet és feltámad a szél.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik