Belföld

Markáns zivatarok lesnek ránk

A hét további részében is esős időre számíthatunk, viszont egyre erősödik majd a nappali felmelegedés.

Szerdán az ország nagy részén felhős vagy borult idő várható, de hosszabb-rövidebb napos időszakokban azért reménykedhetünk. Többfelé kell azonban záporra, zivatarra is számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható felhőszakadások miatt elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adott ki hét középső és keleti megyére. A Dunántúlon és a Fertő-tó környékén pedig az erős szél okozhat kellemetlen perceket az ott élőknek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű. Késő este 13 és 16 fokig hűl a levegő.

Csütörtökön is a felhőké lesz a főszerep. Zápor, zivatar lényegében bárhol kialakulhat. Jelen pillanatban hat nyugati, délnyugati megye kivételével az egész országban citromsárga figyelmeztetés van érvényben holnapra a várható felhőszakadások miatt. A Dunántúlon továbbra is lehetnek élénk széllökések. A hajnali 9, 14 fok után a napi csúcshőmérséklet 21, 26 fok körül alakul.

A hét további részében is marad a párás, gomolyfelhőkkel és zivatarokkal tarkított idő. Az ég gyakorlatilag bármikor leszakadhat. Jó hír viszont, hogy a hét vége felé haladva egyre hosszabb napos időszakokban bízhatunk, és a hőmérséklet is mind magasabbra kúszik. Hétfőn, a Duna budapesti tetőzésének napján már a 30 fokot is megközelíthetik a maximumok.

Ha az árvízhelyzetről szeretné megtudni a legfrissebb híreket, akkor erre menjen tovább!

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik