Belföld

Felhőszakadásokkal jön a nyár

zivatar(1)(1)(960x640).jpg (zápor, zivatar, eső)
zivatar(1)(1)(960x640).jpg (zápor, zivatar, eső)

A hét végén nyárias idő várható, záporokkal és zivatarokkal. Citromsárga figyelmeztetést adtak ki csütörtökre négy nyugati megye kivételével az egész országra.

Csütörtökön is sok lesz felettünk a felhő, de már hosszabb időre is kisüthet a nap. Zápor, zivatar bárhol kialakulhat. Egy-egy intenzívebb zivatart helyenként felhőszakadás, jégeső kísérhet. A Dunántúlon időnként megélénkül, kezdetben néhol megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 20 és 24 fok között alakul.

Négy dél-nyugati megye kivételével mindenütt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben csütörtökre:

Az éjszakai órákban északkeleten alakulhat ki néhol zivatar intenzív csapadék kíséretében Csütörtökön az országban elszórtan alakulhatnak ki zivatarok, főként az Északi-középhegység és Közép-Magyarország térségében várható nagy felhőszakadás. 50-60 km/h- s szél és kisebb jég is lehet.

Pénteken sem ússzuk meg zápor, zivatar nélkül, a maximum, illetve minimum hőmérsékletek azonban egyre magasabbak lesznek. Szombaton még több napsütésre számíthatunk, de főként a délutáni, kora esti órákban a megnövekvő gomolyfelhőkből továbbra is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Meleg, nyárias hőmérsékletekben bízhatunk a hétvégén.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik