Belföld

Veszélyben a trafikmutyi bizonyítékai?

Trafik-dohanybolt(4)(960x640).jpg (trafik)
Trafik-dohanybolt(4)(960x640).jpg (trafik)

A DK szerint gyanús, hogy lecserélik azokat a számítógépeket, amelyeken a pályázatok voltak. Mindezt azután, hogy nyomozás indult az ügyben.

A Demokratikus Koalíció a nemzeti fejlesztési miniszter személyes garanciáját várja arra, hogy nem semmisítik meg a trafikpályázatok anyagait – mondta Varju László, a DK országgyűlési képviselője kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón. Emlékezetett, hogy az ügyészség elrendelte a nyomozást a DK trafikpályázatokkal kapcsolatos feljelentés nyomán.

Elmondta, magyarázatot várnak Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztertől, hogy “miért van szükség azoknak a számítógépeknek a hirtelen cseréjére, felújítására, amelyeken feldolgozták a pályázatok adatait”.

Az ellenzéki politikus megjegyezte: a pályázatokkal kapcsolatban “a független sajtó ezerszámra hozta nyilvánosságra a fideszes kapcsolati hálót”.

Ennek egyik központja Szekszárd – fűzte hozzá. “Az egyik résztvevő sem bírta tovább, és úgy gondolta, hogy állampolgári kötelessége beszélni róla” – utalt Hadházy Ákos szekszárdi fideszes önkormányzati képviselőre, aki a nyilvánosságra hozta a helyi Fidesz-frakció tagjai között a pályázatokról folytatott beszélgetés hangfelvételét.

Varju László hozzátette: nyilvánvaló, hogy kikerültek a pályázók adatai, fel kell tárni, hogy a visszaélést ki, milyen körülmények között követte el.

A sajtótájékoztatón, amelyen részt vett két szekszárdi, koncessziós jogot nem nyert trafiktulajdonos is, elmondta: kedd délután húszfős demonstrációt tartottak Szekszárdon, a Csatári-toroknál lévő üzletház előtt, és további tiltakozást terveznek Miskolcon, Ózdon, illetve Baján, ahol “kilencven trafik huszonnégy cégtulajdonosa egyetlen lakásba van bejelentve”.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik