Belföld

Újabb játéksziget Vízivárosban

Immár nemcsak a legkisebbek, hanem az iskoláskorú gyermekek is találnak kedvükre való játékeszközöket a megújult és kibővült Királysori játszótéren.

Újabb játszótér újult meg Vízivárosban azzal, hogy elkészült a Királysor 39. számú épület melletti terület kialakítása. Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő a környékbeliekkel egyeztetve kereste meg a Városgondnokságot, hogy a legkisebb gyermekeknek való játékok mellett az iskolás korosztály számára is megfelelő eszközöket helyezzenek el, ezzel megduplázva a játszótér területét.

A közel ötmillió forintos beruházás keretében több új játékeszközt szereztek be, biztonságos gumiszőnyeg került a játékok alá, valamint megtörtént a szükséges területrendezés is. Mint Székesfehérvár polgármestere elmondta, mindig örömmel fogadják azokat a kezdeményezéseket, amelyek a gyermekeket és egy-egy lakótelep közösségi életét szolgálják. Tavaly a Vízivárosi Általános Iskola előtt újult meg a játszótér, idén pedig a Királysoron és környékén élő gyermekeknek kedveskedtek.

Bozai István városgondnok a kihelyezett játékeszközökről szólt. Egy komplex játszóvár, egy mérleghinta és egy ún. fészekhinta került a játszótér újonnan kialakított felébe. A komplex játszóeszköz azért jó, mert csúszdázni, mászni, függeszkedni lehet rajta, a fészekhintát pedig azért szeretik a gyermekek, mert azon egyszerre többen is tudnak játszani.

A Vízivárosi Általános Iskola elsősei már ki is próbálták a most átadott játszóteret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik