Belföld

Munkahelyeket teremtenek Pannonhalma térségében

Félszáz hátrányos helyzetű munkanélküli ember munkához jutásának elősegítésére 55 millió forintos projekt indul Pannonhalma térségében uniós és magyar állami forrásból.

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja (TÁMOP) keretében elnyert 55 millió támogatással – amely a projekt teljes költsége – a helyi munkaerőpiacot bővíti és a foglalkoztatást növeli a Tradenet Global Nonprofit Kft. által vezetett konzorcium – mondta Farkas  Dorottya, a program szakmai vezetője az MTI-nek pénteken.

Ismertetése szerint a térségben elvégzett igényfelmérés szerint a helyi vállalkozók több szektorban nehezen találnak megfelelő szakképzettséggel rendelkező munkaerőt. Ebben nyújt segítséget a most induló foglalkoztatási program, amely 50 hátrányos helyzetű munkanélküli munkához jutását segíti elő tanácsadással, közülük 22 érintettet pedig képzéssel.

A konzorciumban részt vesz a győrsági KŐRIS Nonprofit Kft., továbbá Győrság, Écs és Ravazd önkormányzata. A projektet támogatja  a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. A program 2014 augusztus végéig tart. A projektvezető szerint Pannonhalma térségében tízszázalékos a regisztrált álláskeresők száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik