Belföld

Itt a nyár: esővel, széllel érkezik a június

Bár a hétvégén megkezdődik az első nyári hónap, borús lesz az ég, többfelé várható eső, helyenként zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott előrejelzés szerint pénteken az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felén néhány órára kisüthet a nap. Továbbra is többfelé számíthatunk csapadékra: nyugaton eső, a Dunától keletre záporeső, néhol zivatar is várható. A délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 7 és 11 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 12 és 15, keleten 15 és 21 fok között várható.

Június elsején, szombaton rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég. Több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar is lehet. A minimumhőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. A nappali maximum várhatóan 17 és 22 fok között alakul.

Vasárnap is sok lesz a felhő, több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar is lehet. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkülhet, a Dunántúlon meg is erősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. Napközben 18-23 fokig melegedhet a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik